FOLLOW ME

Eat With Camilla

sobota 5. listopadu 2016

Dýňové brownies / Pumpkin brownies



Ingredience
Těsto
2 lžíce lněných semínek
1 hrnek vody
1 hrnek dýňového pyré
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek pohankové mouky
3 lžíce medu (cukru, sladidla, dle chuti)
2 lžíce kakaa
100g hořké čokolády
1/4 hrnku rostlinného oleje
1/2 prášku do pečiva

Náplň
1/2 dýně hokkaido
2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
2 lžičky mletého zázvoru
1/2 hrnku vody
1/2 tofu natural


Postup:
Těsto
Do mísy dáme 2 lžíce lněného semínka a nalijeme k nim 1/2 hrnku vody, necháme ležet.
Následně si rozpustíme ve lžičce kokosového oleje čokoládu. K semínkům přidáme olej,
zbytek vody, dýňové pyré, med a kakao. Na závěr začneme přimíchávat mouky
s práškem do pečiva.

Náplň
Dýni hokkaido vaříme 30 minut dokud není úplně měkká. Potom ji necháme vychladnout,
dáme do mixéru a s 1/2 hrnku vody rozmixujeme na dýňové pyré.
Z pyré 1 hrnek odebereme do těsta, zbytek necháme v mixéru a přidáme tofu.
Rozmixujeme, přidáme zázvor, muškátový oříšek, skořici a dle potřeby vodu - ale náplň
by neměla být moc řídká, je lepší, aby byla hustá.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vymažeme si menší plíšek, kam budeme lít těsto.
Jako první vrstvu klademe tmavé těsto, na to opatrně lžící oranžovou náplň
a na tu ještě trošku tmavého těsta tak, aby byla dýňová vrstva zcela zakrytá.
Dáme do trouby a pečeme asi 35 - 40 minut. Po 35 minutách otestujeme brownies špejlí.
Pokud bude čistá, tak můžeme plíšek vytáhnout. Pokud bude ulepená, necháme je dostatečně
dlouhou dobu v troubě.
Brownies jsou krásně měkké a vláčné. Nejsou vůbec hutné.
Jsou načechrané a nejsou ani tolik hořké jako běžné brownies. Dýně je krásně zjemní.
Doporučuji podávat s arašídovým máslem, jogurtem nebo jíst i jen tak.

EN


Ingredients
Dough
2 tablespoons flex seeds
1 cup water
1 cup pumpkin purre
1 cup spelt flour
1 cup buckwheat flour
3 tablespoons honey
2 tablespoons cacao
100g of dark chocolate
1/4 cup of vegetable oil
1/2 baking powder

Pumpkin layer
1/2 hokkaido pumpkin
2 teaspoons cinnamon
pinch nutmeg
2 teaspoons grounded ginger
1/2 cup water
1/2 natural tofu



4 komentáře:

  1. Mňam, mňam! Určitě někdy vyzkouším. Dýně, to je moje srdcovka :D

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký večer, a co když dám celozrnnou špaldovou? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nebude problém :) může se nahradit dle mého klidně i moukou kukuřičnou / rýžovou nebo i normální hladkou

      Vymazat