FOLLOW ME

Eat With Camilla

úterý 8. listopadu 2016

Mrkvová bábovka / Carrot gugelhupf cake


Ingredience
2 lžíce lněných semínek
4 mrkve
1 jablko
4 lžíce medu
120 ml rostlinného oleje
dva hrnky vody
2 lžíce hrachového proteinu (nepovinné, můžete přidat více mouky)
3 hrnky pohankové mouky
1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce skořice
2 lžičky muškátového oříšku


Postup:
Lněné semínko dáme do trochy vody a necháme ležet. Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky
a dáme vařit. Až je mrkev měkká, přidáme na pár minut nakrájené jablko, aby změklo.
Následně vše scedíme, necháme vychladnout, dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Můžeme během mixování přidávat vodu, aby se nám směs lépe rozmixovala.
Přidáme k ní med, skořici a muškátový ořech. Tady tu "kaši" přilijeme k lněnému semínku
s olejem a zamícháme.


Do vedlejší mísy si připravíme mouky, protein a prášek do pečiva. Postupně sypkou směs přisypáváme do tekuté a důkladně promícháváme.
Dle potřeby přidáváme vodu nebo mouku. Těsto by mělo být spíš více husté než řídké.


Dáme do vymazané formy a vysypané kokosem.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 40 minut a potom dalších 25 minut na 180 stupňů.
Bábovka mi z nějakého důvodu chuťově připomíná syrové těsto na perníčky, ale je výborná.


EN


Ingredients
2 tablespoons flex seeds
4 carrots
1 apple
4 tablespoons honey
120 ml vegetable oil
2 cup water
2 tablespoons pea protein (not needed, you add flour instead)
3 cups buckwheat flour
1 1/2 cups spelt flour
1 baking powder
2 tablespoons cinnamon
2 teaspoons nutmeg


Žádné komentáře:

Okomentovat