FOLLOW ME

Eat With Camilla

pátek 11. listopadu 2016

Dýňové pyré se sójovými nudličkami na pórku a arašídech / Pumpkin puree with soy noodles, leek and peanuts



Ingredience
1/2 dýně
zeleninový vývar
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
drcený kmín
cibule

hrst arašídů (můžou být i slané)
sójová omáčka
pórek
1/2 balíčku sójových nudliček

jasmínová rýže
mungo fazolky


Postup:
Dýňové pyré (které si v krabičce na kolej dovezete)
Dýni dáme na půl hodiny vařit v zeleninovém vývaru. Já si ho dělám ze zeleninové směsi 
do polévky, kterou máme doma v ledničce ze zeleniny ze zahrádky. 
Samozřejmě můžete použít i zeleninový bujón. 
Následně uvařenou dýni dáme do mixéru - rozmixujeme s troškou vývaru, ale pozor! 
!!!Budeme přidávat ještě dvě lžíce olivového oleje, tak ať není dýně moc řídká!!!!
Osolíme, opepříme a přisypeme hodně drceného kmínu.
Na pánvičce orestujeme cibulku dozlatova, přidáme do mixéru a znovu důkladně vše promixujeme.

Pórek s nudličkami
Sójové nudličky uvaříme podle toho jak je máme rádi. Já je dám většinou vařit na 20 minut
do zeleninového vývaru nebo jen do osolené vody. Dle chuti. Po uvaření nudličky scedím,
vymačkám a dám na rozpálenou pánvičku opékat na čtvrt hodiny.
Když vidím, že jsou nudličky opečené do křupava, přidám na pánvičku nakrájený
pórek na kolečka a arašídy. Chvíli nechám na pánvičce, osolím, opepřím, přileju trošku vody,
2 lžičky sójové omáčky.
Když se mi zdá, že pórek i arašídy jsou opečené, pánvičku vypínám.

Jasmínovou rýži uvařte dle návodu na obalu.
Mungo fazolky si nechávám klíčit doma dva dny předtím než je budu jíst a následně je skladuji
ve skleničce. Můžete je naklíčené koupit i v obchodě.

Přeji dobrou chuť ♥


EN

Ingredients
1/2 hokkaido pumpkin
vegetable broth
2 table spoons olive oil
salt
pepper
grounded cumin
onion

handful peanuts (you can use salted once)
soy sauce
leek
1/2 package soy noodles

jasmine rice
mungo beans


Žádné komentáře:

Okomentovat