Ingredience
Korpus
6 kusů mrkve (3 hrníčky na jemno nastrouhané mrkve)
4 vejce
1 hrnek slunečnicového oleje
100 ml mandlového mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru
4 lžíce medu
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce skořice
2 lžičky muškátového oříšku
1 a 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů
špetka soli
Krém
2 kostky lučina sýru
1/2 neochuceného pomazánkového másla
100 gramů másla
1/2 citrónu - šťáva
2 balíčky vanilkového cukru
1/2 kelímku smetany ke šlehání
Postup:
Korpus
Mrkev očistíme, nastrouháme. Do mísy dáme vejce, olej, mléko a hrnek cukru - společně
vyšleháme. Následně přidáme skořici, muškátový oříšek, špetku soli a med. Znovu zašleháme.
Začne přisypávat mouku a kypřící prášek. Na závěr přidáme ořechy a mrkev.
Vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů - pozor! Dort se bude péct dlouho,
proto ho tam nechte 25 minut na 200 stupňů - ztlumte na 180 pečte dalších 20 minut
a pak zkuste propíchnout korpus špejlí.
Pokud bude špejla po vytažení čistá, vypněte troubu a nechte dort ležet ještě chvíli v troubě.
Pokud bude těsto ještě nedopečené, nebojte se nechat dort v troubě klidně ještě dalších 20 minut.
Krém
Po vytažení dortu z trouby ho nechte vychládnout. Po vychládnutí proříznětě.
Na krém rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Přidáme sýr, pomazánkové máslo,
šťávu z citrónu a šleháme.
Následně si vedle v misce vyšleháme šlehačku, kterou opatrně zamícháme do zbytku krému.
Pokud je dort vychladnutý, potřeme ho krémem a dáme do lednice zatuhnout. Doporučuji nechat celý jeden den ležet (ano, je to zkouška nervů :D), ale opravdu takové dorty 1 - 2 dny odležené chutnají nejlépe.
EN
IngredientsCorpus
6 carrots (3 cup grated carrot)
4 eggs
1 cup sunfloweroil
3 cups flour
1 cup sugar
4 tablespoons honey
1/2 baking powder
2 tablespoons cinnamon
2 teaspoons nutmeg
1 and 1/2 cups grounded wallnuts
pinch of salt
Cream
2 blocks Lučina cheese (cottage cheese maybe, not sure)
1/2 spread butter
100 grams butter
1/2 lemon juice
2 packs vanilla sugar
1/2 whipping cream
Žádné komentáře:
Okomentovat