FOLLOW ME

Eat With Camilla

neděle 20. listopadu 2016

Lotus cheesecake / Lotus plantbased cheesecake


Ingredience

Krusta:
2 balení lotus sušenek
1 balení levných světlých sušenek (nebo oblíbených sušenek)

Bílá vrstva:
2 tofu natural
3 hrsti rýžových burizónů
6 lžic pomletých ovesných vloček na mouku
2 lžíčky kukuřičného škrobu
1 plechovka kokosového mléka (do celého receptu)
2 vanilkové cukry
3 lžíce cukru

Karamelová vrstva:
1 karamelový pudink
karamelový topping


Postup:
Nejprve si nakrájíme bílé tofu na plátky, několikrát propláchneme ve vodě a necháme ležet 
v misce s čistou vodou. 
Vezmeme jedno balení lotus sušenek a jedno balení světlých sušenek. Sušenky vložíme do sáčku
a naboucháme paličkou na "drobky". Otevřeme si konzervu kokosového mléka a odlijeme 
z ní 100 ml tekuté části mléka do nadrobených sušenek, s kterými mléko smícháme. 
Směs musí být hodně lepivá.
!!!!! Důležitá část! Vezmeme kulatou formu na cheesecake a obalíme ji ve 3 vrstvách ze spodu alobalem!! A lehce vytřeme po dnu a okrajích kokosovým olejem (sušenky jsou sice hodně 
"mastné", ale jistota je jistota). 
Následně směs sušenek vtlačíme do formy. Sušenky pečlivě uhlazujeme a klademe 
i k okrajům formy do výšky. 
!!!!!Následně dáme formu cheesecaku do druhého plíšku, kam napustíme cca 0,5 - 1 cm vody. 
Pečeme asi 20 - 25 minut na 200 stupňů. 


Mezitím začneme tvořit bílou vrstvu. Do mixéru dáme tofu, burizóny, kokosové mléko, cukr
a vše rozmixujeme do hladka. Následně přidáme škrob a ovesné vločky a znovu mixujeme.
Pokud nechcete mít hrudky i po pečení, tak mixujte opravdu důkladně. 
3/4 vzniklé hmoty si odlejte do misky bokem (a pokud máte milujícího přítele a nezdá se vám konzistence můžete přidat ještě trošku ovesných vloček, aby bylo těsto "hustší" a nechat ho míchat
jako o život). 

K zbylému těstu v mixéru přidáme prášek z karamelového pudinku, 1/2 lahvičky karamelového topingu a mixujeme. 


Z trouby vytáhneme krásně upečenou krustu. Na krustu nalijeme bílou vrstvu. Karamelovou vrstvu 
klademe opatrně lžící po celé ploše bílé vrstvy. Mělo by Vám to krásně vyjít po okraje sušenek.
Následně dáme znovu péct, tentokrát na 180 stupňů asi na 30 - 40 minut. 
Po vytažení z trouby nechat vychládnout a dát přes noc (minimálně) do lednice.
Další den pocákáme vrch cheesecaku toppingem, nadrobíme 1/2 balíčku lotusek a posypeme vrch
dortu. Zbylé sušenky můžete použit na dozdobení talířku návštěvy (nebo pro sebe za odměnu).


Tento cheesecake doporučuji vyzkoušet! Dokonce ani zarytí všežravci nepoznali, že se nejedná 
o tvaroh!!! A byli velice překvapení, když zjistili, co to vlastně papají.
Cheesecake byl dárkem pro mého taťku, který nemá rád dorty (podotýkám žádné dorty)! 
A tento mu chutnal! :) 


Ingredients

Crust:
2 packages lotus biscuits
1 package cheap light biscuits (or your favourite ones)

White layer:
2 tofu natural
3 handfuls puffed rice 
6 tablespoons grounded oats
2 teaspoons corn starch
1 can of coconut milk
2 vanillas sugar
3 tablespoon of sugar

Caramel layer
1 caramel pudding
caramel topping


1 komentář:

  1. Vypadá moc krásně :) zkoušeli jste i ze Silken tofu? Jinak proč musí zůstat tofu namočené? Díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat