FOLLOW ME

Eat With Camilla

středa 30. listopadu 2016

Čočkové karbenátky / Lentils burgers



Ingredience
1 cibule
1/2 balíčku sójového granulátu
2 hrnky čočky
1 hrnek červené čočky
2 stroužky česneku
1 hrnek strouhanky
1/2 kostky zeleninového bujónu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
drcený kmín
(vejce - mamka dává, pokud nechcete dejte 2 lžičky lněného semínka)
(můžou být 2 lžíce hořčice a lahůdkové droždí)


Postup:
Čočku uvaříte do měkka a sójový granulát dle návodu povaříme v zeleninovém bujónu.
Mezitím si na malé kostičky nakrájíme cibulku a dáme do mísy.
K cibulce přidáme oba dva druhy čočky a sójový granulát. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce
drceného kmínu, olivový olej a vše promícháme. Na závěr dodáme strouhanku.
Smažíme na slunečnicovém oleji.
Před smažením tvarujeme placky, které pořádně zmáčkneme k sobě.
Neděste se, že bude potřeba možná hodně soli a pepře (a třeba i víc česneku),
tyto karbenátky se naročněji dochucují.
Na pánvičce osmahneme z obou stran dozlatova.
Dobrou chuť.

EN

Ingredients
1 onion
1/2 soy meat (granules)
2 cups lentils
1 cup red lentils
2 cloves garlic
1 cup breadcrumbs
1/2 veggie broth
2 teaspoons olive oil
salt
pepper
grounded cummin
(egg - my mum put one in, its not needed - add 2 teaspoons flexseeds)
(you can add 2 tablespoons mustard and savory yeast)

Žádné komentáře:

Okomentovat