FOLLOW ME

Eat With Camilla

pondělí 16. ledna 2017

Ořechová bábovka / Wallnut gugehulpf

Ingredience (je to na mini bábovku, tak pro 2 lidi - doporučuji zdvojnásobit množství)
1 hrnek kukuřičné mouky (+ trochu na vysypání formy)
1 hrnek namletých ovesných vloček
hrnek a půl rostlinného mléka
1 hrnek vlašských ořechů
2 lžíce medu
1 banán
1 prášek do pečiva
100 ml slunečnicového oleje
2 lžičky kakaa


Postup:
Banán rozmixujeme s polovinou mléka, přidáme olej a med.
Do mísy si dáme mouky, pečící prášek a přilijeme banán. Vše smícháme.
Následně si rozboucháme na malé kousky vlašské ořechy a přidáme k těstu.
Na závěr dodáme zbytek mléka. Olejem vymažeme formu na bábovku
a vysypeme kukuřičnou moukou.
Do formy nalijeme 3/4 těsta a k zbytku přimícháme kakao.
Důkladně promícháme, abychom v těstě neměli hrudky a přidáme do formy.
Troubu musíme mít předehřátou na 250 stupňů, vložíme formu do ní
a po 10ti minutách ztlumíme na 200 stupňů, následně pečeme dle potřeby cca 35 minut.


Ingredients (It´s for mini gugelhupf - for 2 people)
1 cup corn flour (plus little bit into form)
1 cup grounded oats
1 1/2 cup dairyfree milk
1 cup wallnuts
2 tablespoons honey
1 banana
1 baking powder
100 ml sunflower oil
2 teaspoons cacao


Žádné komentáře:

Okomentovat