FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 29. prosince 2016

Boloňské špagety / Spaghetti bolognese

¨

Ingredience
1 cibulka
2 lžíce slunečnicového oleje
4 hrsti sójového granulátu
1 malá plechovka rajčatového protlaku (70g)
2 rajčata
zeleninový vývar
sůl
pepř
koření na boloňské špageti
2 stroužky česneku
olivový olej
celozrnné špagety


Postup:
Cibulku nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na slunečnicovém oleji.
Sójový granulát dáme vařt do zeleninového vývaru, po 10 minutách ho scedíme
a vymačkáme z něj vodu. Přidáme ho na pánvičku, kam dokrájíme na kostičky i dvě rajčata.
Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 5 - 10 minut, dle potřeby můžeme podlít troškou vody.
Následně dodáme na pánvičku i rajčatový protlak. Vše důkladně promícháme. Osolíme,
opepříme, přidáme 2 lžičky boloňského koření a protlačíme do směsi česnek. Chvíli necháme
na pánvičce povařit.
Mezitím si dáme vařit vodu na špagety, které připravíme podle návodu na obalu.
Až máme špagety uvařené, můžeme je smíchat s boloňskou omáčkou na pánvičce
nebo je dáme na talíř a omáčku klademe na ně. Polijeme trochou olivového oleje
a dle chutí můžeme posypat nori řasou nebo lahůdkovým droždím, případně posypat
trochou pepře nebo česneku.


Ingredients
1 onion
2 tablespoons sunflower oil
4 handful soy granules
1 small can of tomato paste (70g)
2 tomatoes
vegetable broth
salt
peper
bolognese spice
olive oil
2 garlic gloves
wholegrain spaghetti




Žádné komentáře:

Okomentovat