FOLLOW ME

Eat With Camilla

sobota 21. ledna 2017

Ovesný makový koláč / Oatmeal poppyseed pie



Ingredience (na malou kulatou dortovou formu 20cm)
Těsto:
300g ovesných vloček
70g kokosového oleje
200 ml vody
2 lžíce skořice

Náplň:
1 hruška (nebo hruškové pyré, může být i jablko)
1 vanilkový pudink
3 velké hrníčky máku
400 ml mléka/vody
2 lžíce medu


Postup:
Jako první si vyrobíme těsto. Ovesné vločky pomeleme na mouku (dáme do mixéru),
pokud máte ovesnou mouku použijte tu. Pomleté vločky dáme do mísy, přidáme skořici
a zalijeme rozpuštěným kokosovým olejem a vodou.
Těsto pořádně propracujeme, mělo by to jít rychle. Já jsem ho měla asi za 5 minut.
Rukama jde vypracovat lépe než vařečkou. Mělo by být tuhé a nelepivé. Pokud lepí přidejte vločky/mouku.
Do kulaté formy vložte na dno pečící papír a okraje vymažte kokosovým olejem.
Klidně můžete vymazat i dno, pokud nemáte při ruce pečící papír.
1/4 těsta si nechtě na závěrečné zdobení - záleží na vás, jestli koláč chcete nahoře nazdobit.
Pokud nechcete vezměte celé těsto a natlačte ho do formy. Nejprve naspod, poté do okrajů.
Výška záleží jen na vás. Ale pokud uděláte okraje hodně vysoké možná vám nebude stačit náplň.


Hrušku chvíli povaříme ve vodě a rozmixujeme na pyré. Do kastrůlku si dáme vodu/mléko,
mák, med a začneme zahřívat. Než směs přivedeme k varu vsypeme do trochy mléka/vody
v hrníčku pudinkový prášek a rozmícháme ho. Až směs v kastrůlku vaří, přilijeme pudink
a mícháme do zhoustnutí. Chvíli směs necháme ležet a na závěr vmícháme i hruškové pyré.
Dle potřeby můžete dosladit.
Náplň nelijeme do formy. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet, hvězdičky, kolečka
nebo přeložit jen proužky těsta. Fantazii se meze nekladou.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pozvolna pečeme asi půl hodiny.



Ingredients (small round form, 20 cm)
Pastry:
300g oats
70g coconut oil
200ml water
2 tablespoons cinnamon

Filling:
1 pear
1 vanilla pudink
300g poppy seed
400ml milk
2 tablespoons honey




Žádné komentáře:

Okomentovat