FOLLOW ME

Eat With Camilla

úterý 31. ledna 2017

Cizrna na paprice / Chickpeas with paprika

Ingredience
3 hrsti uvařené cizrny
1 cibule
2 lžičky uzené papriky
1 lžička sladké papriky
1 mrkev
5 žampionů
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička kořenové směsi (máme domácí ve skleničce, ti co nemají nic takového,
tak můžou použít zeleninový vývar nebo 1/4 zeleninového bujónu)
sůl


Postup:
Na rozpáleném oleji opečeme na drobno nakrájenou cibulku dozlatova. Poté přidáme cizrnu
a necháme opékat. Během toho si nakrájíme žampióny na plátky a mrkev na kolečka.
Jakmile to máme, přihodíme na pánvičku k cizrně. Jídlo můžete připravovat i v kastrólku,
ale já raději volím vyšší pánvičku.
Směs necháme na mírném plameni na pánvičce cca 10 minut, pravidelně promícháváme.
Následně zasypeme uzenou a sladkou paprikou a zalijeme 120ml vody.
Přidáme kořenovou směs (nebo bujón). Chvíli povaříme.
Osolíme, opepříme, případně očesnekujeme dle chuti. Na závěr zahustíme lahůdkovým droždím.
TIP: Pro ty, kteří mají radši husté omáčky - můžete trošku cizrny rozmixovat a zahustit omáčku
ještě i jí. Nebo půlku mrkve nastrouhat na malých slzách a ve vodě trošku déle povařit.
Závěrečný tip do třetice - přidat pomleté ovesné vločky.


Ingredients
3 handfuls cooked chickpeas
1 onion
2 teaspoons smoked paprika
1 teaspoon sweet paprika
1 carrot
5 mushrooms
2 tablespoons savory yeast
2 tablespoons sunflower oil
1/4 vegetable broth
salt

Žádné komentáře:

Okomentovat