FOLLOW ME

Eat With Camilla

pondělí 30. ledna 2017

Domácí rýžová kaše / Homemade rice porridge

Už i v běžných obchodech se dají koupit kromě klasických ovesných vloček i vločky jáhlové,
žitné nebo třeba ty rýžové. Rýžové jsem měla koupené jednou. 
Byly dobré, ale na můj vkus trochu gumové a moc po rýži nechutnali. 
To mě neodradilo a já si začala rýžovou kaši dělat sama doma.
A co budeme potřebovat?
Překvapivě rýži.


Ingredience
40 gramů rýže
2 lžíce sezamových semínek
voda

Postup:
Rýži zalijeme večer studenou vodou a sezamová semínka namočíme do vedlejší misky. 
Ráno vyměníme v rýži vodu za čistou a dáme na 20 minut vařit, dokud rýže není téměř rozvařená.
Následně rozmixujeme (použijeme tyčový mixér nebo klasický mixér). 
Na závěr přidáme sezamová semínka a celou kaši můžeme ještě jednou promixovat.
Dochucujeme medem, arašídovým máslem, kakaem, čokoládou, dalšími semínky, ovocem
nebo sušeným ovocem.


Ingredients
40 grams rice
2 tablespoons sezame seeds
water

Žádné komentáře:

Okomentovat