Už i v běžných obchodech se dají koupit kromě klasických ovesných vloček i vločky jáhlové,
žitné nebo třeba ty rýžové. Rýžové jsem měla koupené jednou.
Byly dobré, ale na můj vkus trochu gumové a moc po rýži nechutnali.
To mě neodradilo a já si začala rýžovou kaši dělat sama doma.
A co budeme potřebovat?
Překvapivě rýži.
Ingredience
40 gramů rýže
2 lžíce sezamových semínek
voda
Postup:
Rýži zalijeme večer studenou vodou a sezamová semínka namočíme do vedlejší misky.
Ráno vyměníme v rýži vodu za čistou a dáme na 20 minut vařit, dokud rýže není téměř rozvařená.
Následně rozmixujeme (použijeme tyčový mixér nebo klasický mixér).
Na závěr přidáme sezamová semínka a celou kaši můžeme ještě jednou promixovat.
Dochucujeme medem, arašídovým máslem, kakaem, čokoládou, dalšími semínky, ovocem
nebo sušeným ovocem.
Ingredients
40 grams rice
2 tablespoons sezame seeds
water
Žádné komentáře:
Okomentovat