FOLLOW ME

Eat With Camilla

pátek 27. ledna 2017

Sladké špaldové šátečky / Spelt chocolate pastry


Ingredience (10 kusů)
Těsto
70g celozrnné špaldové mouky
80g ovesných/žitných pomletých vloček (z Lidlu)
100g sójového jogurtu (Veggie Go - z Kauflandu)
40g kokosového oleje
2 lžíce vody

Náplň
5 velkých kostek hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
1 lžíce konopného proteinu
(můžete plnit i marmeládou)


Postup:
Všechny ingredience dáme do mísy a vypracujeme vláčné hladké těsto.
Pokud se vám těsto lepí nebojte se přisypat více špaldové mouky.
Klidně přidat i další hrníček - hodně záleží na tom, jak budou sát ty pomleté ovesné vločky.
Potom těsto nechte ležet a připravte si náplň. Čokoládu rozpustíte v kokosovém oleji
a přimícháte protein. Necháte trošku vychládnout a "ztuhnout", ale ne úplně.
Těsto vyválejte, pokud se nelepí, není potřeba jen ani podsypávat.
Vykrajujte buď hrníčkem kolečka nebo nožem čtverce.
Do kolečka dáme vždy lžíci čokolády a opatrně překlopíme, aby se čokoláda nevylila ven.
Já jsem ji měla takovou "pružnou", takže se šátečky hezky balily. Následně těsto přehněte
a vidličkou zapracujte okraje tak, aby vám náplň nevytekla. Čokoládový mi nevytekl ani jeden.
Dále můžete plnit marmeládou nebo ovocem. Ale u ovoce pozor! Pokud bude zmražené,
tak by vám voda z něj rozmočila těsto, proto pod něj klaďte piškot, který vodu nacucne.
Dávejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi na 180 - 200 stupňů cca 25 minut.



Ingredients
Pastry
70g wholegrain spelt flour
80g oats/rye oats grounded (from Lidl)
100g soy yoghurt (from Kaufland)
40g coconut oil
2 tablespoons water

Filling
5 big squares of dark chocolate
1 teaspoon coconut oil
1 tablespoon hemp protein


2 komentáře: