FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 19. ledna 2017

Bezlepkový banánový chlebík / Glutenfree banana bread



Ingredience
1 lžíce lněného semínka
2 lžíce chia semínek
3 banány
100 ml rostlinného oleje
200 ml rýžového mléka
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 1/2 hrnek kukuřičné mouky
1 hrnek rýžové mouky
1/2 kypřícího prášku
1 lžíce medu
perníkové koření / skořice
hrst ořechů
2 kostky hořké čokolády


Postup:
Do mísy dáme lněné semínka a chia semínka společně s mlékem a necháme ležet asi 15 minut. Mezitím si smícháme mouky, kypřící prášek, škrob a koření.
Rozmixujeme si banány - pokud chcete kousky banánu v chlebíku, tak jen rozmačkejte vidličkou.
Banány přidáme společně s olejem a medem k mléku.
Postupně přidáváme sypké suroviny k tekutým a důkladně mícháme.
Ořechy a čokoládu jsem nasypala až nahoru na těsto, ale můžete klidně vzít víc oříšků
a přidat je do těsta, ale kukuřičná mouka přidá těstu určitou "křehkost" a chlebík se pak hůř krájí, když jsou v něm velké kusy ořechů a čokolády, proto doporučuji dát je spíš nahoru.
Když máme těsto, tak si vymažeme formu na chlebík a vysypeme kokosem nebo kukuřičnou moukou. Nedávno jsem viděla, že někdo vysypával formu skořicí. Já jsem to ještě nezkoušela,
ale určitě na to taky přijde řada - v tomto případě nepřidávejte koření do chlebíku, ať to není skořicový chlebík. :)
Dáme do trouby na 220 stupňů a pečeme 45 minut.



Ingredients
2 tablespoons flex seeds
2 tablespoons chia seeds
3 bananas
200 ml rice milk
100 ml sunflower oil
2 teaspoons corn starch
1 1/2 cup corn flour
1 cup rice flour
1/2 baking powder
1 tablespoon honey
ginger spice / cinnamon
handful wallnuts
2 squares dark chocolate



Žádné komentáře:

Okomentovat