FOLLOW ME

Eat With Camilla

neděle 22. ledna 2017

Květáková omáčka / Cauliflower sauce


Ingredience
5 růžiček květáku
2 stroužky česneku
1/2 hrnku vody (nebo rostlinného mléka)
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
sůl
pepř


Postup:
Květák dáme vařit do měkka. Na pánvičce dozlatova opečeme cibulku s česnekem.
Uvařený květák zcedíme a necháme v kastrůlku, kam přidáme orestovanou cibulku a česnek.
Tyčovým mixérem květák rozmixujeme, přidáme olivový olej a ještě jednou dohladka rozmixujeme.
Teď záleží hlavně na Vás, jak máte rádi omáčky na těstoviny - pokud chcete hustou omáčku,
tak už vodu/mléko nepřidávejte. Pokud máte raději řidší omáčky, tak dle potřeby zřeďte.
Na závěr dokořeňte, prohřejte a smíchejte s těstovinami.
Výborně chutná s tempehem nebo s tofu. Taky se do omáčky dá přimíchat červená čočka
nebo fazole - klasické či klidně naklíčené mungo fazolky.


Ingredients
5 pieces cauliflower
2 cloves garlic
1/2 cup water / vegetable milk
2 tablespoons olive oil
1 onion
salt
pepper



Žádné komentáře:

Okomentovat