FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 2. února 2017

Silvestrovská pizza / New Year´s pizza


Ingredience
Na těsto:
200g mouky (100g hladké, 100g kukuřičné)
120ml vody
2 lžíce olivového oleje
20g droždí
špetka soli

Rajčatová omáčka:
2 stroužky česneku
100ml rajčatového protlaku
2 lžíce pizza koření
sůl

Náplň:
1/2 uzeného tofu
sušená rajčata
4 žampióny
1/2 sáčku oliv
4 růžičky brokolice
2 lžíce olivového oleje
pepř



Postup:
Množství je pro 2 lidi - 1 velký plech (možná i pro 1 velkého jedlíka :D)
Droždí rozdrobíme do misky s 100 ml vlažné vody a necháme 5 minut ležet.
Mouku si mezitím dáme do mísy a uděláme důlek, kam vlijeme rozdrobené droždí.
Přidáme i zbytek vody, olej a sůl. Vypracujeme hladké, vláčné těsto.
Doporučuji pořádně prohníst rukama. Těsto by nemělo lepit! Pokud lepí, přisypte mouku.
Potom vložte těsto do mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte hodinu odpočívat
a kynout na teplém místě.

Po hodině těsto rozválejte do tvaru obdélníku. Já těsto většinou trošku rozválím,
přenesu na plech vymazaný olejem a roztáhnu prsty do okrajů.
Na omáčku si smícháme rajčatový protlak s protlačeným česnekem, pizza kořením a solí.
Povrch těsta potřeme a můžeme na něj skládat vše, co máme rádi.
Já si nejčastěji den dopředu (nebo alespoň na pár hodin) naložím tofu nakrájené na plátky
a sušená rajčata do olivového oleje.
Jako první naskládám žampiony nakrájené na plátky, následně do mezer přidám brokolici
natrhanou na malé růžičky. Na závěr dávám tofu a sušená rajčata.
Vrch pizzy ještě trošku pokapu olejem z krabičky. Zasypu pizzu olivami a trošku opepřím.
Dám péct na 20 - 25 minut a pak se už zbývá jen ovládnout, než pizza vychladne.



Ingredients
Pastry:
200g flour (100g corn flour, 100g wheat flour)
120ml water
2 tablespoons olive oil
20g yeast
salt

Tomato sauce:
2 cloves garlic
100ml tomato sauce
2 tablespoons pizza spice
salt

Filling:
1/2 smoked tofu
dried tomatoes
4 mushrooms
1/2 package of olives
4 pieces brocoli
2 tablespoons olive oil
pepper



Žádné komentáře:

Okomentovat