úterý 7. února 2017
Indický dhal / Indian Dhal
Recept mám od své skvělé kamarádky ze školy. Nikdy jsem pravý indický dhal nejedla
a postupovala jsem dle pokynů kamarádky s některými vlastními inovacemi.
Ingredience
1 cibule
2 mrkve
2 stroužky česneku
1 rajče
1 hrnek mungo fazolek
1 a 1/2 hrnku červené čočky
koriandr (6 zrníček)
1/2 lžičky kurkumy
kousek zázvoru
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
Postup:
Mungo fazolky dáme do 1 litru vody vařit na 20 minut
Nasekáme si na drobno cibulku a necháme na slunečnicovém oleji opékat na pánvičce.
V průběhu čekání než se opeče cibule a uvaří munga, oloupeme kousek zázvoru a na malých slzičkách ho nastrouháme.
Po 20 minutách vložíme k mungo fazolkám na kolečka nakrájenou mrkev a přisypeme červenou čočku. Vaříme dalších 15 minut.
Když máme cibulku dozlatova, přidáme k ní na kostičky nakrájené rajče, zrníčka koriandru, prolisujeme česnek a restujeme na pánvičce dál.
Po dalších 15 minutách vaření mungo a čočku opepříme a osolíme. Směs by měla zhoustnout,
ale neměla by se vyvařit všechna voda, spíš by měla mít kašovitou konzistenci.
Nyní přidáme zázvor, kurkumu a přisypeme směs z pánve.
Povaříme 3 - 5 minut a můžeme podávat s rýží.
Ingredients
1 onion
2 carrots
2 cloves garlic
1 tomato
1 cup mungo beans
1 1/2 cups red lentil
coriander (6 grains)
1/2 teaspoon turmeric
piece of ginger
2 tablespoons sunflower oil
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat