Před odjezdem zpátky do školy jsem potřebovala zužitkovat mouky a potraviny,
které jsem měla delší dobu otevřené. Překvapivě z toho vznikl výborný koláč.
1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1/2 hrnku žitných ovesných vloček
1/2 hrnku klasických ovesných vloček
1/2 kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce chia semínek + 50 ml horké vody
1 lžíce konopného proteinu
2 lžíce medu
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
120 ml slunečnicového oleje
120 ml vody
1 jablko
Postup:
Chia semínka zalijeme horkou vodou a necháme ležet.
V mixéru si rozmixujeme ovesné a žitné vločky na mouku.
K chia semínkům přidáme olej, med, skořici, perníkové koření
a postupně za stále míchání přisypeme sypké suroviny, ke kterým doléváme vodu.
Pečící formu si vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem.
Těsto nalijeme do formy.
Jablíčko si nakrájíme na tenké plátky, které klademe na koláč.
Pečeme na 220 stupňů asi 25 minut.
Ingredients
1/2 cup rice flour
1/2 cup corn flou
1/2 cup rye oats
1/2 cup oats
1/2 baking powder
2 tablespoons chia seeds + 50 ml warm water
1 tablespoon hemp protein
2 tablespoons honey
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon ginger spice
120 ml sunflower oil
120 ml water
1 apple
Žádné komentáře:
Okomentovat