FOLLOW ME

Eat With Camilla

pátek 23. prosince 2016

Bezlepkový vánoční mazanec / Gluten-free christmas cake


Ingredience
80 gramů kukuřičné mouky
70 gramů rýžové mouky
1 hruška
100 ml slunečnicového oleje
1 lžička chia semínek
1 lžička lněných semínek
150 ml rýžového mléka
2 lžíce medu
1 lžička kukuřičného škrobu
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce brusinek
1 lžíce nasekané čokolády
1 lžíce nakrájených mandlí
1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce rozinek


Postup:
Jako první uvaříme hrušku do měkka a rozmixujeme ji na pyré. Pokud máte doma hruškou přesnídávku, tak klidně použijte tu.
Do mísy dáme chia semínka a lněná semínka. Přilejeme k nim trošku mléka
a necháme 10 minut ležet. Následně přidáme olej, pyré a med. Vše zamícháme.
Připravíme si suché ingredience - mouky, prášek do pečiva a kukuřičný škrob.
Postupně zamícháváme do tekuté směsi a přiléváme mléko. Těsto by nemělo být příliš husté.
Co se tady těchto bezlepkových mouk týče, tak se mi vždy více vyplatilo těsto řidší.
Na závěr přisypeme dobrůtky v podobě semínek, ořechů, sušeného ovoce a čokolády.
Protože nemám malou kulatou formu, tak jsem pekla jen v kastrůlku 18 cm, který jsem si vymazala
slunečnicovým olejem a vysypala rýžovou moukou.
Dala jsem do trouby vyhřáté po maminčiné vánočce na 200 stupňů a pekla cca 20 minut.
Dobrou chuť. ♥



Ingredients
80 grams corn flour
70 grams rice flour
1 pear
100 ml sunflower oil
1 teaspoon chia seeds
1 teaspoon flex seeds
150 ml rice milk
2 tablespoons honey
1 teaspoon corn starch
1/2 baking powder
1 tablespoon cranberries
1 tablespoon chopped dark chocolate
1 tablespoon sliced almonds
1 tablespoon chopped wallnuts
1 tablespoons sunflower seeds
1 tablespoon raisins


Žádné komentáře:

Okomentovat