FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 15. prosince 2016

Rostlinná špaldová vánočka / Plantbased spelt fancy bred



Byla jen na zkoušku z 250 gramů mouky, na Vánoce budu dělat z 500 gramů

Ingredience
250 gramů špaldové mouky
2 lžíce medu
100 ml rýžové mléka
10 gramů droždí
špetka soli
plátky mandlí
lžíce mandlového másla
50 ml kokosového oleje


Postup:
Nejprve si připravíme kvásek. Zahřejeme 50 ml mléka a nadrobíme do něj droždí.
Lehce promícháme a 15 minut necháme ležet.
Mezitím si dáme do mísy mouku a sůl, kam uděláme důlek.
Po 15 minutách nalejeme kvásek do důlku, přidáme zbytek teplého (ne vařícího!) mléka,
ve kterém jsme předtím rozpustili med.
Kokosový olej taky mírně zahřejeme, spojíme ho s mandlovým másle a přidáme do mísy.
Následně vyhněteme těsto, které necháme ležet na teplém místě 1 hodinu.

Po hodině těsto vezmeme. Rozdělíme na 6 stejně velkých pásků, které spleteme.
Následně necháme dalších 40 - 60 minut ležet na plechu.
Po uplynuté době posypeme plátky mandlí a dáme do trouby rozehřáté na 220 stupňů.
Na 220 stupňů pečeme asi 20 minut, následně ztlumíme na 160 stupňů a pečeme asi další půl hodiny.
Mňam!


Ingredients
250g spelt flour
2 tablespoons honey
100 ml rice milk
10g yeast
pinch of salt
pieces of almonds
1 tablespoon almond butter
50 ml coconut oil


Žádné komentáře:

Okomentovat