středa 28. prosince 2016
Rostlinná koprová omáčka / Lactosefree dill sauce
Ingredience
400 ml rýžového mléka
2 lžíce rýžové mouky
2 lžíce oleje
6 vrchovatých lžic nasekaného kopru
špetka soli
Postup:
Olej dáme do kastrůlku a přisypeme k němu rýžovou mouku. Pořádně mícháme dokud nám nevznikne zásmažka. Tu zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Po chvíli by nám mléko mělo krásně zhoustnout. Na závěr osolíme a přisypeme kopr.
Možná se Vám zdá omáčka "šizená", ale my ji tak děláme odjakživa,
a když jsem se mamky ptala,
jestli ji dělá z vývaru, cibule nebo petržele, tak mi řekla, že ji i doma vždy dělali tak.
Jsem na ni tak zvyklá, proto jsem si ji tak udělala i v rostlinné a bezlepkové verzi.
Ingredients
400 ml rice milk
2 tablespoons rice flour
2 tablespoons sunflower oil
6 tablespoons chopped dill
pich of salt
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat