Ingredience
Spodní vrstva
1/2 hořké čokolády
3 lžíce kokosového oleje
5 lžic ovesných vloček
8 datlí
4 lžíce kakaa
med (nebo jiný sladký sirup
Prostřední světlá vrstva
1/2 balíčku rýžových burizonů
1 a 1/2 hrnku ovesné mouky (pomleté vločky na prášek)
1 hrnek rostlinného mléka (dala jsem quinoové)
3 lžíce medu
Karamelová vrstva
70 g datlí (nejlépe předem namočených)
hrst arašídů
4 lžíce arašídového másla
2 lžíce kokosového oleje
špetka soli
Postup
Spodní vrstva
Čokoládu rozpustíme v kokosovém oleji. V mixéru rozmixujeme datle, vločky,
med, kakao s troškou vody a potom v míse smícháme s rozpuštěnou čokoládou
- samozřejmě, že si dle velikosti formy přidáme potřebných surovin, mně tady to stačilo.
Natlačíme do formy a dáme do lednice zatuhnout (15 minut, pokud je dobrá lednice,
abychom mohli nahoru nalít světlou vrstvu).
Prostřední světlá vrstva
Potom dáme do mixéru s ovesnou moukou a medem. Mixujeme, dle potřeby
přiléváme mléko. Měla by vzniknout hustější tekutina (nesmí být řídká,
jinak neztuhne tak, jak by měla). Potom dáme formu i s prostřední vrstvou
zase zpátky do lednice.
Karamelová vrstva
Datle, arašídové máslo a olej rozmixujeme. Nepřidávám obyčejnou vodu,
ale přidávám tu "vodu" z namočených datlí. Pokud nemáte slané arašídové máslo jako já,
tak směs osolíme. Natřeme na zatuhlou světlou vrstvu (nemusí být moc ztuhlá,
mně to drželo hned i bez toho aniž bych to dávala do lednice).
Nakonec do karamelové vrstvy natlačíme kousky arašídů a pocákáme dle chuti
hořkou čokoládou. Potom dáme do lednice a necháme na 24 hodin zatuhnout.
EN
Ingredients
Crust
1/2 dark chocolate
3 tablespoons coconut oil
5 tablespoons oatmeal
8 dates
4 tablespoons cacao
honey (or sirup)
Middle light layer
1/2 packer puffed rice
1 and 1/2 cup oat flour
1 cup plantbased milk (I used quinoa milk)
3 tablespoons honey
Caramel layer
70 grams dates
handful peanuts
4 tablespoons peanutbutter
2 tablespoons coconut oil
Žádné komentáře:
Okomentovat