Ingredience
1/2 dýně hokkaido
zeleninový vývar
cibule
olivový olej
adzuki fazolky (v suchém stavu)
jasmínová rýže
sušená rajčata
sůl
pepř
drcený kmín
Postup:
Dýňové pyré (které si v krabičce na kolej dovezete)
Dýni dáme na půl hodiny vařit v zeleninovém vývaru. Já si ho dělám ze zeleninové směsi
do polévky, kterou máme doma v ledničce ze zeleniny ze zahrádky.
Samozřejmě můžete použít i zeleninový bujón.
Následně uvařenou dýni dáme do mixéru - rozmixujeme s troškou vývaru, ale pozor!
!!!Budeme přidávat ještě dvě lžíce olivového oleje, tak ať není dýně moc řídká!!!!
Osolíme, opepříme a přisypeme hodně drceného kmínu.
Na pánvičce orestujeme cibulku dozlatova, přidáme do mixéru a znovu důkladně vše promixujeme.
Adzuki fazolky
Namočíme přes noc do studené vody. Před přípravou vodu slijeme, nalijeme čistou vodu
a dáme na půl hodiny vařit.
Kolejní část přípravy pro jednoho člověka
Do kastrólku si dáme tři hrsti jasmínové rýže a dáme ji vařit.
(Neptejte se mě proč tři. Tři jsou to proto, protože se z toho najím já.)
Na pánvičku dáme trošku oleje a vysypeme na ni uvařené adzuki fazolky, které osolíme
a okmínujeme. Opékáme do křupava. Potom pánvičku vypneme. Přilijeme olivový olej
a přisypeme sušená rajčata. Pánvičku, ale necháme na ohřívači, aby se sušená rajčata "zahřála".
Mezitím se nám uvařila rýže, Rýži dáme uvařenou do kastrólku a přelijeme ji dýňovým pyré,
které jsme si v krabičce přivezli z domu. Já jsem si tam přidala ještě dvě lžičky hrachového proteinu,
ale ten není nutnou součástí receptu.
Teď už si zbývá jen zamlaskat a pozorovat hladové pohledy ostatních v kuchyňce.
Ingredients
Pumpkin purre
1/2 hokkaido pumpkin
vegetable broth
onion
olive oil
salt
pepper
ground cummin
ground cummin
Adzuki beans on cummin
adzuki beans
dried tomatoes
salt
ground cummin
jasmice rice
Žádné komentáře:
Okomentovat