FOLLOW ME

Eat With Camilla

sobota 8. října 2016

Pohankovo-jablečné muffiny / Buckwheat-apple muffins


Ingredience

Z poloviční dávky! Ty světlé muffinky jsou z normální hladké mouky
(ne všem u nás doma chutná pohanková mouka). Na 6 muffinů:

1 jablko
3 hrnky pohankové mouky
70 ml rostlinného oleje
voda
1 lžička drceného lněného semínka
1 lžička chia semínek
2 lžíce bílého joya jogurtu
hrst vlašských ořechů
lžička kypřícího prášku
skořice
perníkové koření
med


Postup

Do mísy si dáme chia semínka s lněnými semínky a zalijeme je vodou. Vody tak 70 - 80 ml,
většinou liju od oka, tak aby se semínka dostatečně nacucaly. Nechám ležet tak 10 - 15 minut.
Během toho si nastrouhám jablíčko a nasekám hrst vlašských ořechů na kostičky.
Následně přidám k semínkům olej, jogurt, med (nebo jiné sladidlo dle chuti),
perníkové koření, skořici a důkladně promíchám. V dalším kroku začnu přisypávat
pohankovou mouku s kypřícím práškem. Na závěr přidáme jablíčko, které dodá muffinkům
tu správnou vláčnost. Na chuť přisypeme oříšky. Ještě jednou promícháme
 a dáváme těsto do košíčků - většinou tak 2 - 3 lžíce.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Muffinky jsou krásně vláčné, měkké a chutné. Můžu vřele doporučit.


EN

Ingredients

Just for 6 muffins! The light ones are just from all purpose flour instead of buckwheat flour.

1 apple
3 cups buckwheat flour
70 ml vegetable oil
water
1 teaspoon flex seeds
1 teaspoon chia seeds
2 tablespoons white joya yoghurt (vegetable yoghurt)
hanful wallnuts
1 teaspoon baking powder
cinnamon
gingerbread spices
honey



Žádné komentáře:

Okomentovat