FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 22. září 2016

Žampionový perkelt / Mushroom dairyfree perkelt


Ingredience

1 cibule
slunečnicový olej
sladká paprika (koření)
žampiony
lahůdkové droždí
kukuřičná mouka (na zahuštění)
voda
sůl
pepř


Postup

Na pánvičku si dáme rozehřát olej a nakrájíme na jemno cibulku.
Pozor! Pokud nemáte dostatečně hlubokou pánvičku, tak cibulku dejte
 do kastrólku, ve kterém se Vám nepřichytí. Cibulku dáme do rozehřátého
oleje orestovat dozlatova. Mezitím si očistíme a nakrájíme na kostičky žampiony,
které přidáme k cibulce. Chvilku opékáme, zaprášíme sladkou paprikou
 a přilijeme trošku vody. Necháme vodu tak 5 - 10 minut vařit.
Osolíme, opepříme, přidáme ještě trošku papriky (pro barvu a chuť).
Přisypeme trochu mouky na zahuštění. Pořádně mícháme a vaříme dál.
Někdo teď ještě zjemňuje perkelt rostlinnou smetanou nebo mlékem
- doma jsme nikdy na omáčky a guláše smetanu nepoužívali. Vždy mléko
a to mi teď přijde trochu zbytečné. Navíc rostlinnou smetanu si ani nekupuji,
proto to ji nepoužívám, ale kdyby někdo chtěl, tak samozřejmě zjemnit může.
Na závěr přidáme lahůdkové droždí. Já si přidávám i chilli nebo víc pepře,
protože mám ráda ostrá jídla.
K perkeltu si můžete dát buď těstoviny (jako já na fotce - quinoovo-kukuřičné)
nebo pečivo a klidně i rýži, knedlík nebo jáhly.
Dobrou chuť.

Ještě bych ráda upozornila na to, že si suroviny nikdy nevážím a vše dělám od oka,
jak mě to napadne. Navíc vařím většinou jen pro sebe, proto nepíšu ani tady poměry surovin,
protože je jednoduše neznám.

EN

Ingredients

1 onion
sweet paprika (spice)
sunflower oil
mushrooms
savory yeast
corn flour (to thicken)
water
salt
pepper



Žádné komentáře:

Okomentovat