Ingredience
1 a ½ banánu
2 lžíce pomletých ovesných vloček
2 lžíce žitné mouky
1 lžička lněného semínka
1 hrnek vody/rostlinného mléka (já dávám vodu, i když mám
mléko)
1 lžička kypřícího prášku
perníkové koření
1 lžička hrachového proteinu (nemusí být)
kokosový olej
Postup:
Večer si zalijeme vločky a lněné semínko studenou vodou.
Ráno přidáme mouku, protein, kypřící prášek, koření
a důkladně promícháme. Je lepší, když je těsto hustější – na pánvičce se
při opékání tolik nerozlévá. Rozmačkáme 1 banán a přihodíme ho k těstu.
Nechávám těsto 2-3 minutky ležet. Většinou si během toho nachystám pánev,
na kterou rozetřu malou vrstvu kokosového oleje.
Těsto nabereme polévkovou lžící. Na 1 lívanec používám 1 a půl lžíci těsta.
Opékáme do zlatova. Zbylá ½ banánu je na dozdobení.
Doporučuji polít arašídovým máslem a čokoládou.
Ráno přidáme mouku, protein, kypřící prášek, koření
a důkladně promícháme. Je lepší, když je těsto hustější – na pánvičce se
při opékání tolik nerozlévá. Rozmačkáme 1 banán a přihodíme ho k těstu.
Nechávám těsto 2-3 minutky ležet. Většinou si během toho nachystám pánev,
na kterou rozetřu malou vrstvu kokosového oleje.
Těsto nabereme polévkovou lžící. Na 1 lívanec používám 1 a půl lžíci těsta.
Opékáme do zlatova. Zbylá ½ banánu je na dozdobení.
Doporučuji polít arašídovým máslem a čokoládou.
TIP: Je výborné nasekat si hořkou čokoládu na malé kostičky, a těsně před otočením lívance na druhou stranu, je do těsta přidat.
EN
Banana pancakes
Ingredients
1 ½ banana
2 tablespoons oat flour (mashed oats)
2 tablespoons rye flour
1 teaspoon flex seeds
1 cup water / plant milk (I always use water)
1 teaspoon baking powder
gingerbread spices
1 teaspoon pea protein (not needed)
coconut oil
Žádné komentáře:
Okomentovat