FOLLOW ME

Eat With Camilla

pátek 6. října 2017

Bezlepkový dýňový chlebík / Glutenfree pumpkin bread

Ingredience
1 lžíce drceného lněného semínka
1 banán
100 ml rostlinného oleje
100 ml vody (rostlinného mléka)
200g uvařené dýně hokkaido
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 hrnky pohankové mouky
1 hrnek kukuřičné mouky
1/2 kypřícího prášku
1 lžíce medu
2 lžičky skořice
1 lžička muškátového oříšku
½ lžičky zázvoru
Vlašské ořechy na ozdobu



Postup:
Lněné semínko dáme do vody a necháme ležet. 
Mezitím si tyčovým mixérem rozmixujeme dýni a banány na hladkou kašičku 
– pokud je směs moc hustá, tak ji trošku rozředíme vodou. 
Banány s dýní přidáme k namočenému nadrcenému lněnému semínku a přilijeme olej a med.
Následně přisypeme mouky, kypřící prášek, kukuřičný škrob 
a zamícháme v hutné těsto. Těsto musí být dost husté. Pokud se Vám zdá řídké, 
nebojte se přisypat ještě trošku od každé z mouky.
Na závěr zamícháme do těsta koření. 


Jestli máte rádi kořeněnější pokrmy, nebojte se zázvoru ani muškátového oříšku. 
Zda naopak preferujete sladké chlebíčky s chutí základních surovin (tady dýně), 
použijte ještě trochu medu navíc.
Formu na chlebík vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem nebo kukuřičnou moukou.
Těsto dozdobíme vlašskými ořechy.
Chlebík dáme péct do předehřáté smlouvy na 220 stupňů, přibližně na 40 minut.
Před vytažením z trouby zkusíme do chlebíčku píchnout špejlí. 
Pokud je špejle čistá, můžeme chlebík vytáhnout, pokud se těsto lepí, pečeme dál.

EN

Ingredients
1 tablespoon grounded flex seeds
1 banana
100 ml vegetable oil
100 ml water (vegetable milk)
200g cooked hokkaido pumpkin
2 teaspoons cornstarch
2 cups buckwheat flour
1 cup corn flour
½ baking powder
1 tablespoon honey
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon nut meg
½ teaspoon ginger
Wallnuts for decoration



1 komentář: