Ingredience
1 lžíce drceného lněného semínka
1 banán
100 ml rostlinného oleje
100 ml vody (rostlinného mléka)
200g uvařené
dýně hokkaido
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 hrnky pohankové mouky
1 hrnek kukuřičné mouky
1/2 kypřícího prášku
1 lžíce medu
2 lžičky skořice
1 lžička
muškátového oříšku
½ lžičky
zázvoru
Vlašské ořechy
na ozdobu
Postup:
Lněné
semínko dáme do vody a necháme ležet.
Mezitím si tyčovým mixérem rozmixujeme
dýni a banány na hladkou kašičku
– pokud je směs moc hustá, tak ji trošku
rozředíme vodou.
Banány s dýní přidáme k namočenému nadrcenému lněnému
semínku a přilijeme olej a med.
Následně přisypeme mouky, kypřící prášek, kukuřičný škrob
Následně přisypeme mouky, kypřící prášek, kukuřičný škrob
a zamícháme v hutné těsto. Těsto musí být dost husté.
Pokud se Vám zdá řídké,
nebojte se přisypat ještě trošku od každé z mouky.
Na závěr
zamícháme do těsta koření.
Jestli máte rádi kořeněnější pokrmy, nebojte se
zázvoru ani muškátového oříšku.
Zda naopak preferujete sladké chlebíčky s chutí
základních surovin (tady dýně),
použijte ještě trochu medu navíc.
Formu na
chlebík vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem nebo kukuřičnou moukou.
Těsto dozdobíme vlašskými ořechy.
Těsto dozdobíme vlašskými ořechy.
Chlebík dáme
péct do předehřáté smlouvy na 220 stupňů, přibližně na 40 minut.
Před
vytažením z trouby zkusíme do chlebíčku píchnout špejlí.
Pokud je špejle
čistá, můžeme chlebík vytáhnout, pokud se těsto lepí, pečeme dál.
EN
Ingredients
1 tablespoon
grounded flex seeds
1 banana
100 ml vegetable
oil
100 ml
water (vegetable milk)
200g cooked
hokkaido pumpkin
2
teaspoons cornstarch
2 cups
buckwheat flour
1 cup corn
flour
½ baking
powder
1
tablespoon honey
2
teaspoons cinnamon
1
teaspoon nut meg
½ teaspoon
ginger
Wallnuts for
decoration
skvely receptik :) dakujem za inspiraciu :)
OdpovědětVymazat