FOLLOW ME

Eat With Camilla

sobota 25. března 2017

Rostlinný rafaello dort / Plantbased Rafaello Cake



Ingredience
Korpus (1 plát, 23 cm):
3 lžíce mletého cukru
150g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
120ml mandlového mléka (vlažné)
2 vrchovaté lžíce pomletých mandlí
60ml slunečnicového oleje

Krém:
1 kostka kokosového tuku (Ceres)
2 kokosové pudinky
5 lžic cukru

Prolívaní + zdobení:
rum
mandlová tresť
strouhaný kokos
dortové oplatky



Postup:
Korpus:
Na celý dortík budeme potřebovat 3 dortové pláty (můžete udělat menší nebo i větší dort).
Já jsem si každou vrstvu pekla zvlášť, protože jsem ji barvila každou jinak.
Pokud ji nebudete barvit odlišně, můžete upéct rovnou jeden velký korpus a pak ho 2x prokrojit.
Do mísy si dáme olej, vlažné mléko a cukr. Společně rozšleháme.
K tekutým přísadám prosejeme mouku a kypřící prášek (tohle je důležitý krok!!).
Následně jemně přimícháme pomleté mandle.
Dáme do vytřené formy (vyložené pečícím papírem) a pečeme v rozehřáté troubě na 220 stupňů
25 minut, pak ztlumíme a zkusíme do těsta zapíchnout špejli.
Pokud je čistá dortík vytáhneme.
Tento proces pečení korpusu zopakujeme ještě 2x (nebo prokrojíme).



Krém:
Uvaříme si ve vodě dle návodu dva pudinky s cukrem. Pudink necháme úplně vychladnout.
Až je studený, začneme do pudinku postupně přidávat kokosový tuk.
Na půl minutky jsem ho hodila do mikrovlnky, protože oproti klasickému máslu je hodně tuhý.
Takto postupně zašleháme do pudinku celou jednu kostku.




Vrstvení:
Nyní si vezmeme první plát. Z vrchu seřízneme a zarovnáme dle potřeby.
Následně smícháme tři lžíce rumu, lžičku mandlové tresti a plát trochu polijeme.
Natřeme krémem a zasypeme vrstvou rozbouchaných dortových oplatků.
Na oplatky natřeme ještě maličko krému.
Vezmeme druhý plát, který dle potřeby ořízneme z obou stran a z jedné strany prolijeme rumem
a trestí. Tou prolitou stranou přiklopíme plát na krém.
Znovu poléváme z horní strany a zase zatřeme krémem, přidáme oplatky a znovu krém a poslední plát. Následně celý dortík natřeme krémem a obsypeme kokosem.
Kuličky vymodelujeme z odřezků těsta a krému, které následně obalíme v kokosu, doprostřed dáme mandli. Případně nemusíme kuličky obalovat v kokosu, ale můžeme obalit v nadrcených mandlích.





Pro lepší rafaello efekt, přidejte do krému rozpuštěnou 1/2 tabulky bílé čokolády!!
Barvila jsem potravinářským barvivem, kterým barvím i potahovací hmotu.
V lednici krém hodně zatuhne doporučuji před konzumací nechat venku povolit nebo dort
vůbec neumisťovat do lednice, ale nechat v chladné místnosti.


Ingredients 
Dough (1 piece, 23 cm):
3 tablespoons grounded sugar
150g flour
1/2 baking powder
120ml almond milk (warm)
2 tablespoons grounded almonds
60ml sunflower oil

Cream:
1 cube coconut oil (200g)
2 coconut puddings
5 tablespoons sugar

Shedding and decorating:
rum
almond flavor
shreded coconut
cake waffles


Žádné komentáře:

Okomentovat