FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 9. března 2017

Jablečná linecká buchta / Apple pastry



Ingredience
Těsto:
120g hladké špaldové mouky
130g polohrubé mouky
1 1/2 lžíce medu/sladidla/sirupu/cukru
160g kokosového tuku (Ceres)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 prášek do pečiva
1 lžíce sójového jogurtu (bílého nebo vanilkového)
(může být citrónová kůra)

Náplň:
0,5 kg jablek
2 balíčky vanilkového pudinku
2 lžíce medu/sladidla/sirupu/cukru
špetka skořice


Postup:
Všechny ingredience smícháme a důkladně prohněteme.
Těsto musí být vláčné a dobře tvarovatelné.
Necháme ho 20 minut odpočívat. Mezitím si nastrouháme jablíčka.
K jablkům nasypeme pudinkové prášky, přidáme med a skořici.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, které vyválíme.
První půlku dáme na vymazaný plech, poklademe náplní z jablek
a přikryjeme druhou vyválenou polovinou těsta.
Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů.


Ingredients
Dough:
120g spelt flour
130g flour
1 1/2 tablespoon honey
160g coconut fat
1 teaspoon cornstarch
1 baking powder
1 tablespoon soy yoghurt (natural or vanilla)

Filling:
0,5kg apple
2 packages vanilla puding
2 tablespoons honey
pinch of cinnamon


1 komentář:

  1. Recept vyzerá skvele, musím vyskúšať, linecké milujem. :*
    Len sa chcem opýtať, aj keď si na rastlinnej strave, tak používaš med?
    Nezober moju otázku zle, len ma to zaujíma.
    ;)

    OdpovědětVymazat