FOLLOW ME

Eat With Camilla

neděle 5. února 2017

Pečené špaldovo-ovesné donuty / Baked spelt oats donuts



Ingredience
Těsto:
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek ovesné mouky (namletých ovesných vloček)
1 prášek do pečiva
hruškové pyré z 1 hrušky
1/4 hrnku rostlinného oleje
1/4 hrnku vody (nebo rostlinného mléka)
špetka soli
špetka skořice
špetka muškátového oříšku

Poleva hořká:
4 kostky hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
mandle na posypu

Poleva sladká:
2 hrsti rýžových burizonů
2 lžíce medu (nebo sladkého sirupu)
2 lžíce kokosového oleje
potravinářské barvivo
kapka vody (nebo rostlinného mléka)


Postup:
Do jedné mísy si dáme sypké suroviny, do druhé mísy tekuté a pomaličku je postupně
smícháváme. Vznikne polotekuté těsto. Pokud máte formu na donuty nebo donutovač,
tak jste šťastlivci.
Já formu nemám, proto jsem si poradila jinak. Vezmeme formu na muffiny
a vytřeme ji olejem. Následně si z alobalu uděláme 12 kuliček podle toho,
jak velkou chceme mít dírku v donutu.
Kuličku položíme do středu dírky na muffin a těsto lijeme kolem alobalu.


Dáme do vyhřáté trouby na 230 stupňů a pečeme asi 15 minut. Následně ztlumíme
na 150 stupňů a pečeme ještě 20 minut. Donutky vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Jakmile jsou donuty studené, tak z nich opatrně vytáhneme alobalové kuličky -
pokud se Vám to nedaří, pomozte si nožíkem. Já jsem vždy zajela k okrajům alobalu
a "odloupla" jsem kuličku od těsta. Zdárně se mi tímto způsobem podařilo vytáhnout
všechny kuličky.


Nyní si připravíme polevy. Hořká je klasika. V oleji si rozpustíme čokoládu,
donuty namočíme, posypeme mandlemi a dáme ztuhnout do lednice.
Sladká už byl trošku větší oříšek. Rýžové burizony si rozmixujeme v mixéru
skoro na prášek a nasypeme do misky. Přidáme med, rozpuštěný kokosový olej
a trošku vody. Vznikne lepivá sladká směs, kterou podle počtu barev rozdělíme
do malých misek. Do těch přidáme barvivo dle vlastní volby. Donutky namočíme,
posypeme dortovýma ozdůbkama a dáme zatuhnout do lednice.
Mňam.




Ingredients
Dough
1 cup spelt flour
1cup oat flour
1 baking powder
pear puree from 1 pear
1/4 cup vegetable oil
1/4 cup water (or plantbased milk)
pinch of salt
pinch of cinnamon
pinch of nutmeg

Dark topping:
4 sqaures of dark chocolate
1 teaspoon coconut oil
almonds

Sweet topping:
2 handfulls of puffed rice
2 tablespoons honey
2 tablespoons coconut oil
food coloring
drop of water




Žádné komentáře:

Okomentovat