FOLLOW ME

Eat With Camilla

sobota 25. února 2017

Malinovo-kokosový raw cheesecake / Raspberry coconut raw cheesecake




Ingredience
Krusta:
120g datlí
1/3 hrnku lískových ořechů
2 lžičky kakaa
4 lžíce ovesných vloček
3 lžíce strouhaného kokosu

Náplň:
2 plechovky kokosového mléka
1 hrnek kešu
1 hrnek malin
1 hrnek kokosu
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu


Postup:
Přes noc namočíme datle, lískové ořechy a kešu ořechy.
Následující den rozmixujeme datle s vodou z datlí a lískovými ořechy.
V misce k této směsi přimícháme kokos, ovesné vločky a kakao.


Vytvoříme husté "těsto", které natlačíme do formy.


Já si do formy dávám naspod pečící papír (po zkušenosti, kdy se mi raw spodek přilepil k formě).



Směs natlačíme i do okrajů a dáme do lednice, než si připravíme krém.
Na krém rozmixujeme kešu ořechy a přimícháme k nim tuhé části kokosového mléka.
Přidáme kokosový olej, med a kokos. Vznikne nám hustý krém,
z kterého 1/4 oddělíme do vedlejší misky.


V mixéru rozmixujeme maliny. Pokud chcete větší kousky, tak je namačkejte vidličkou.
Maliny smícháme s menší částí krému.


Formu s korpusem vytáhneme z lednice a nalijeme na něj bílý krém.
Můžete nechat znovu na 10 minut ztuhnout v lednici, ale nemusíte.
Následně přidáme malinovou část.


Umístíme do lednice a necháme zatuhnout do dalšího dne.
Pravděpodobně se dá konzumovat i dříve, ale z mých předchozích zkušeností
jsou tyto dortíky lepší naležené.


Ingredients
Crust: 
120g dates
1/3 cup hazelnuts
2 teaspoons cacao
4 tablespoons oats
3 tablespoons shreded coconut

Filling:
2 cans coconut milk
1 cup cashews
2 tablespoons coconut oil
1 cup coconut
2 tablespoons honey
1 cup raspberries





4 komentáře:

  1. Nádherný :) a určitě moc dobrý. Vždy mám problém vydržet do dalšího dne :D

    OdpovědětVymazat
  2. Existuje varianta bez vloček? Chci ho připravit i pro celiaka. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite jdou pouzit bezlepkove vlocky nebo vic orechu ☺

      Vymazat