FOLLOW ME

Eat With Camilla

čtvrtek 26. ledna 2017

Špaldové šátečky plněné žampióny / Spelt pastry with mushroom filling



Ingredience (12 kusů)
Těsto
70g celozrnné špaldové mouky
80g ovesných/žitných pomletých vloček (z Lidlu)
100g sójového jogurtu (Veggie Go - z Kauflandu)
40g kokosového oleje
2 lžíce vody

Náplň
7 žampiónů
1 hrnek vařené čočky
2 lžíce sušených rajčat
1/2 hrnku fazolí (velké červené - můžou být i z konzervy)
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř


Postup:
Všechny ingredience dáme do mísy a vypracujeme vláčné hladké těsto.
Pokud se vám těsto lepí nebojte se přisypat více špaldové mouky.
Klidně přidat i další hrníček - hodně záleží na tom, jak budou sát ty pomleté ovesné vločky.
Potom těsto nechte ležet a připravte si náplň.


Žampiony nakrájejte na malé kousky a dejte dusit na pánvičku pod pokličku, aby pustily vodu.
Cibulku na drobno nasekejte a opečte dozlatova.
Uvařenou čočku dejte do mixéru společně s olivovým olejem, solí a pepřem a rozmixujte.
Pokud se vám zdá, že jde směs špatně mixovat přidejte ještě lžíci olivového oleje
nebo trochu vody.
Následně čočku vyklopte do misky, přimíchejte cibulku, žampióny, fazole a sušená rajčata.
Fazole před samotným přimícháním můžete trošku rozmačkat vidličkou (to záleží na vás).


Těsto vyválejte, pokud se nelepí, není potřeba jen ani podsypávat.
Vykrajujte buď hrníčkem kolečka nebo nožem čtverce. Na ty klaďte vždy lžíci žampionové směsi.
Následně těsto přehněte a vidličkou zapracujte okraje tak, aby vám náplň nevytekla.
Dávejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi na 180 - 200 stupňů cca 25 minut.




Ingredients
Pastry
70g wholegrain spelt flour
80g oats/rye oats grounded (from Lidl)
100g soy yoghurt (from Kaufland)
40g coconut oil
2 tablespoons water

Filling
7 mushrooms
1 cup cooked lentils
2 tablespoons dried tomatoes
1/2 cup red kidney beans
2 tablespoons olive oil
1 onion
salt, pepper





Žádné komentáře:

Okomentovat