FOLLOW ME

Eat With Camilla

pátek 2. prosince 2016

Taštičky plněné špenátem a mini pizza / Pastry filled with spinach and minni pizza



Ingredience

Těsto:
1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek špaldové mouky
5 lžic olivového oleje
1/2 hrnku vody
1 lžička kypřícího prášku
špetka soli

Náplň taštiček:
hrst špenátu
1/2 cibule
2 stroužky česneku
lžička drceného mínu
1/4 uzeného tofu

Náplň pizzy:
hrst rukoly
1/4 uzeného tofu
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce sušených rajčat
8 oliv


Postup:

Těsto:
Všechny ingredience na těsto smícháme v míse. Pořádně prohněteme až do doby dokud se těsto nelepí. Podle potřeby klidně přidejte špaldovou mouku nebo vodu (pokud máte mouky naopak moc,
ale s vodou to nepřehánějte). Nechte těsto odležet a mezitím si nachystejte náplně.

Špenátová náplň:
Cibulku nakrájíme (klidně i nahrubo) a opečeme na pánvičce. Přidáme špenát, česnek a kmín.
Následně dáme do mixéru i s tofu a rozmixujeme.

Pizza náplň:
Tofu dáme do mixéru i s rukulou. Přihodíme sušená rajčátka a olivový olej. Vše rozmixujeme.
Olivy nakrájíme na kostičky a přimícháme.


Zapněte troubu na 200 stupňů. Na plech si dejte pečící papír. Pokud děláte taštičky, tak vezměte
lžíci těsta a roztáhněte po plechu. Dejte lžíci špenátu a znovu lžíci těsta. Okraje spojte prsty.
Obdobně je to i s pizzami. Naberte lžíci těsta, dejte na pečící papír, roztáhněte a dejte dvě lžíce
pizza náplně.
Péct budeme asi 25 - 30 minut.


Ingredients

Dough:
1 cup buckwheat flour
1cup spelt flour
5 tablespoons olive oil
1/2 cup water
1 teaspoon baking powder
pinch of salt

Spinach filling:
handfull spinach
1/2 onion
2 gloves garlic
1 teaspoon grounded cummin
1/4 smoked tofu

Pizza filling:
handful rucola
1/4 smoked tofu
1 tablespoon olive oil
2 tablesoons dried tomatoes
8 olives


1 komentář:

  1. tak to vypadá moc dobře, někdy určitě vyzkouším!!!

    OdpovědětVymazat