FOLLOW ME

Eat With Camilla

pondělí 5. září 2016

Vegan pečený dýňový cheesecake / Dairyfree baked pumpkin cheesecake

Vegan pečený dýňový cheesecake




Ingredience

Spodní vrstva:
2 hrníčky vlašských ořechů
¾ hrníčku datlí
½ hrníčku slunečnicových semínek
! namočené přes noc!

Bílá vrstva:
1 tofu natural
1 hrnek burizonů
1 hrnek rostlinného mléka (já jsem použila rýžovo-quinoové)
3 lžičky kokosového oleje
šťávu z jedné poloviny citrónu
2 lžíce medu
špetka soli

Tmavá vrstva:
1 dýně hokkaido
1 lžička kukuřičného škrobu
1 banán
skořice
mletý zázvor
perníkové koření
hřebíček
!!!!!!! Sladidlo, cukr, sirup, med, další banán – dle Vaší vlastní potřeby!!!!


Postup:
Nejprve si oloupeme dýni a uvaříme ji s hřebíčkem do měkka. Dáme vychladnout.
Burizony namočíme do ½ rostlinného mléka.
Mezitím si rozmixujeme vlašské ořechy, datle a semínka – pokud máme 
moc hustou hmotu, tak přilijte vodu z misky, kde byly přes noc namočené datle. 
Vzniklou hmotu vytlačte do kulaté formy i trochu do vrchu podél okrajů.



Následně začneme s přípravou světlé vrstvy.
Tofu jsem nakrájela na plátky a několikrát propláchla ve vodě.
Takto upravené tofu jsem vložila do mixéru, přidala mléko, namočené burizony,
kokosový olej, citronovou šťávu, med a sůl. Vše důkladně rozmixujeme do husté
bílé směsi, kterou klademe do formy na datlovou-ořechovou vrstvu.
Vychladlou dýni rozmixujeme do hladka (i s hřebíčkem), přidáme kukuřičný škrob,
všechno koření, banán a znovu spustíme mixér. Pokud máte hmotu moc hustou,
přilijte trochu vody. Potom vezměte velkou lžíci a dýňovou vrstvu opatrně
klaďte na tu bílou.
Na závěr vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 stupňů 20 minut,
potom ztlumte na 150 a pečte ještě 30 – 40 minut.
Po této době cheesecake z trouby nevytahujte, ale vypněte ji
a nechte zchladnout tam. 
Nejlepší je nechat cheesecake po vychladnutí uležet do dalšího dne v lednici.




EN

Dairyfree baked pumpkin cheesecake


Ingredients

Crust:
2 cups wallnuts
¾ cup dates
½ cup sunflowers
!!overnight soaked!!

Light layer
1 natural tofu
1 cup puffed rice
1 cup plant milk (I used rice-quinoa milk)
½ lemon (fresh juice from lemon)
2 tablespoons of honey
pinch sea salt

Pumpkin layer
1 hokkaido pumpkin puree
1 banana
1 tablespoon corn starch
cinnamon
grand ginger
gingerbread spice
pinch of clove
!!!!! You can use honey, sugar, sirup or another banana as you need! For me it´s sweet enough.


Bake for 20 minutes – 200 degrees, than 40 minutes – 150 degrees and than switch of the oven and left in. 


Žádné komentáře:

Okomentovat